måndag 19 september 2011



Vanaema juures
När min familj och mina farföräldrar kom på besökt till Tallinn var det ett självklart val för mig att boka bord på restaurangen Vanaema Juures. På svenska betyder Vanaema Juures hos farmor/mormor, och det är verkligen som att komma hem till farmor. Det är varmt och hemtrevligt och borden pryds av nymanglade dukar med vackra tygservetter. Dessutom är förstås finservisen framplockad - perfekt för en finmiddag med hela familjen. Maten på Vanaema Juures är vällagad och en finare variant av estnisk husmanskost. Dyraste rätten går på 16,50 euro. Här kan ni ta ett titt på menyn.

Restaurangen ligger i Gamla stan, lite undangömd, men du vet att du kommit rätt när du ser en skylt liknade en stor stekpanna med ett stekt ägg. Öppna porten och gå nedför trapporna och du möts av en trevlig äldre servitris. Adressen är Rataskaevu 10/12.

Ljus och Kärlek
Elba


bild: Von Krahl

6 kommentarer:

Petra sa...

åå jag bara tänker på den där fantastiska sorbeten,,,rödbetorna;) Vi måste nog fixa en glass maskin för att få till det. Ska önska mig en i julklapp;)
Det ser lika hem trevligt ut på denna restaurangen, som den vi var på då;) puss

Elba sa...

Petra: Jaa, det är samma ägare, men restaurangerna skiljer sig lite grann, olika nisch. Men lika mysiga! Blev hemskt sugen på att besöka Hos farmor igen, var ett bra tag sedan jag var där.

sophia sa...

som alltid saknar jag Tallinn, Estland otroligt när jag läser här!

Elba sa...

Sophia: Fint att höra min vän! Och Tallinn och jag saknar dig!

Maria sa...

Tack för alla dina bra tips! Jag och min pojkvän var nyligen i Tallinn och fick väldigt trevliga dagar delvis tack vare din blogg. (Jag råkade hitta bloggen när jag sökte efter adressen till "Mormors stekpanna" och den visade sig ju vara en guldgruva!)

Allt gott!
/Maria

Elba sa...

Vad fint att hora! Jag saknar min alskade stan Tallinn, flyttade i december och ar nu pa resande fot, men planerar redan nu att aka dit sa fort jag landat i Sverige. Lustigt att du hittade bloggen via Mormors stekpanna, haha. Hoppas Tallinn tog hand om er. Ljus och karlek, Elin