fredag 16 september 2011

God morgon fredag!

Vädret utanför får mig att vilja stänga fönstret, dra på raggsockar, snurra en filt runtom mig och tända en massa ljus. Men för er som känner er sugen på en aktiv fredag är det ikväll stor fest i Kultuurikatel (Katel-fabriken) vid hamnen, Linnahall. Festen anordnas av festivalen Plektrum och en rad olika djs från Estland, England och Schweiz gästar. Här hittar ni eventet.

Imorgon kan man förslagsvis passa på att titta förbi Rottermann-kvarteret innan de stänger utställningen med de nordiska modeillustratörerna.

På söndag öppnar Open air museum upp dörrarna för höstmarknad och bröddag. Bröd har nämligen en stor plats i den estniska kosten och de är fenor på att baka grovt och fint bröd här! Det kommer finnas ekologisk matmarknad, brödlabb där man bland annat får lära sig om rågbröd, smakprov och annat, samt höstmarknaden med handarbeten, souvenirer, frukt och grönt från estniska trädgårdar och åkrar. Här hittar ni söndagens program.

Annars har även Tallinn Fashion week startat och på lördag kickar en designfestival igång (länkar hittar ni i den lilla kalendern till höger).


Det finns lite smått och gott att sysselsätta sig med i helgen. Men om vädret fortsätter lika ruggigt finns risk att jag bosätter mig på gymmet (de har spa- bastuanläggning) och däremellan dricka stora koppar te.

Ljus och kärlek
Elba

Inga kommentarer: