onsdag 24 augusti 2011

Rooftop cinema/Katusekino
Under Islandsdagen i söndags besökte jag takbion för första gången i år. Två somrar i rad har Tallinn kört med utomhusbio på taket på Viru shoppingcenter. Där visas en salig blandning av filmer: skräck, independentfilmer, tidlösa klassiker och även en och annan nykläckt film.

I söndags besökte jag dock inte takbion för att se film. På agendan stod istället jazzbrunch! Jag och min kollega gick alla trapporna upp till taket där solen stekte, köpte oss en kopp kaffe och slog oss ner i en solstol och upplevde en fantastisk och avslappnade konsert med
Olafur Arnold. Jag förbannar mig själv att jag inte besökt takbion under fler tillfällen, för det är verkligen mysigt där uppe på taket och det finns alla möjligheter att göra det till en helkväll. De serverar bakverk, sallader, wraps och en del annat. Liksom de flesta ställen i Estland har de även alkoholrättigheter.

Katusekino
Viru Väljak 4/6
10111 Tallinn


Ljus och kärlek
Elba


Bild: Härifrån

3 kommentarer:

Sis sa...

Det låter verkligen som ett mysigt ställe! Välkommen tillbaka i bloggvärlden Elba!

Elba sa...

Sis: Det är verkligen ett toppenställe! Jag ska försöka att besöka det i alla fall en gång till innan de stänger för hösten. På söndag visas till exempel Breakfast at Tiffany's :-)

petra sa...

åå jag vill också,,,,;) tar och bokar flyg jag,,,hee hee;) Om jag hade råd!