onsdag 12 oktober 2011

Handla ekologiskt i Tallinn
Jag har noterat att mer och mer ekologiska produkter har dykt upp i den vanliga matvaruhandeln, vilket är otroligt positivt. När jag flyttade hit för två år sedan fanns inte samma lättillgänglighet. Matbutiken Rimi tar till exempel in Icas ekologiska sortiment, Prisma med finska märket Rainbow har också en del ekologiska produkter, som eko-olivolja. Till min glädje tar Prisma även in ekologiska russin och annan torkad frukt. Köpcentret Solaris med dess butik, som är precis i centrala Tallinn, har en hel vägg med ekoprodukter. Och oftast har de allra flesta butiker estniskt ekologiskt mjöl, för som ni minns är bröd och mjöl väldigt viktigt i Estland.

Men det går även att hitta butiker som är specialiserade på just ekologiska produkter. Biomarket är en av de estniska eko-kedjorna, de har fyra butiker runt om i Tallinn, och min favorit finns på Gonsiori 2, i köpcentret Kauabamaja.

Min kollega är en frekvent ekobutiksbesökare, och hennes favorit är Parim Pood, som ligger strax utanför citykärnan i The new world-området, på gatan Herne 6.

Här finns en hjälpsam lista på andra ekobutiker i Tallinn.

Ljus och kärlek
Elba

Inga kommentarer: